Benefiční blešák

RATOLEST BRNO POŘÁDÁ SVŮJ PRVNÍ BENEFIČNÍ BLEŠÁK

Brno, 31. 5. 2019 – Brněnská nezisková organizace Ratolest Brno, z.s. uspořádá v pátek 31. 5. 2019 v čase 14:00 – 19:00 hod svůj první benefiční blešák v prostorách VKH Brno na ulici Kozí. Cílem akce je vytvořit místo pro setkání pracovníků organizace s veřejností a také získat prostředky pro činnost Ratolesti Brno, kterou je poskytování sociálních a preventivních služeb ohroženým dětem, mládeži ale i celým rodinám.

“Pořádáme náš historicky první blešák s podtitulem “od kávy do vína”. Jak napovídá název, chceme se s veřejností potkat odpoledne u kávy a trávit společně čas až do večera. Od našich podporovatelů a podporovatelek jsme dostali darem mnoho krásného oblečení, doplňků či knížek, a proto zveme všechny ty, kteří cítí, že jim doma něco chybí, ať v pátek 31. 5. 2019 přijdou do prostor VKH Brno spojit příjemné s užitečným a na blešáku si něco zakoupit a tím podpořit Ratolest Brno a naši práci s ohroženými dětmi, mládeží i celými rodinami,” zve Anna Kupcová, vedoucí PR Ratolesti Brno.

Ratolest Brno funguje v Brně a jeho blízkém okolí již téměř 24 let. Její pracovníci komunikují s dětmi a mladými dospělými na klubech nebo v terénu – rozvíjejí jejich sociální dovednosti, poskytují podporu pro zvládnutí obtížných životních situací, působí na ně preventivně v oblasti drog, sexu či šikany. Pomáhají také dětem a jejich rodinám v tíživé životní situaci, kde hrozí až odebrání dítěte z domova do náhradní péče, nebo i dětem a mladým lidem od 9 do 30 let, kteří se pohybují na hraně zákona, spáchali trestný čin, nebo se vrací z výkonu trestu odnětí svobody.

Na všechny tyto činnosti poputuje výdělek z benefičního blešáku, který bude začínat ve 14:00 hod a bude se konat v prostorách Vysokoškolského katolického hnutí na adrese Kozí 8 v Brně. Součástí blešáku bude i dětský koutek či relaxační kreslení Zentangle. Pro zahnáni hladu bude na místě drobné občerstvení od podniku Bajkazyl Brno, návštěvníci se ale mohou těšit i na výběrovou kávu a víno.

Ratolest Brno, z.s. je nestátní nezisková organizace, založená v roce 1995. Jejím posláním je pomáhat sociálně znevýhodněným dětem, mladým lidem a rodinám řešit jejich nepříznivou situaci anebo jí předcházet tak, aby měli rovné šance žít kvalitní život a začlenit se do společnosti. V rámci její činnosti je také podporováno a rozvíjeno dobrovolnictví.

Kontakty:

Bc. Anna Kupcová, vedoucí PR a fundraisingu: anna.kupcova@ratolest.cz, 774 682 776

Odkazy:

www.ratolest.cz